Välkommen!

Jag heter Hedvig Ahlsten och bedriver tränings- och lektionsverksamhet på gården Limmerhult Norrgård i Haraldsbo utanför Linköping.

Jag är utexaminerad FT Tamingamaður från Hólar (hästtränare och instruktör) och har flera års erfarenhet av islandshästen och dess träning på Island och i Sverige. Jag har även fått förtroendet att träna och undervisa andra raser under åren som jag varit tillbaka i Sverige vilket jag tycker är väldigt roligt.
Jag är Centrerad Ridningsinstruktör (nivå II) och lär ut och rider enligt denna pedagogik, medveten ridning.

Jag erbjuder lektioner och kurser både på gården och ute hos kund (ridlektioner, sitsanalyser, markarbetes-/hästhanterings-/problemlösningslektioner). Disciplin, ras, nivå och ålder spelar ingen roll. Jag tar emot hästar för inridning och vidareutbildning samt försäljningsuppdrag.  Läs mer under "Lektioner & Kurser" och "Träningshästar". Gården har ovalbana och paddock som finns till uthyrning.

 

Min ambition som ridinstruktör är att väcka större medvetenhet hos ryttaren för dennes kropp och hur den fungerar, samt vägleda mot en mer lösgjord sits i balans och i samklang med hästen och dess rörelser för att på ett medvetet sätt påverka och motivera hästen både psykiskt och fysiskt. Oavsett disciplin, ras, nivå och ålder så förtjänar hästen en välbalanserad, följsam och lösgjord ryttare!

 

Min ambition är att träna hästar utifrån deras individuella förutsättningar och egenskaper, och med det få fram trygga och välridna hästar som deras ägare/ryttare kan uppskatta och njuta av.

 

 

Välkommen att kontakta mig!

Senaste nytt

6. Mar, 2019

Ridning i Centrum - blogg

Jag och 3 CR-kollegor har startat ett blogg där vi kommer skriva om våra erfarenheter, synsett med mera med utgångspunkt hästen. Gå in o kika, prenumerera och kom gärna med kommentarer :)

2. Jan, 2019

Ridskola 15 tillfällen våren 2019

Rid regelbundet för mig varje onsdag och torsdag under våren 2019. På egen häst eller på en av mina (begränsat antal). Nybörjare till mer rutinerade ryttare, min ålder 13 år.
Disciplin, ras, ålder och nivå spelar ingen roll.

Ridskolan startar v10, 7/3
15 tillfällen
Avslutas v24, 13/6

Ridning sker i mindre grupper om min 2 och max 4 personer i varje så du får ut så mycket som möjligt av varje tillfälle.

1. Jan, 2019

Lektioner Rydsnäs, våren 2019

12/1, 2/2, 23/2, 17/3, 6/4, 27/4, 19/5, 8/6

Öka din ryttarkänsla! Få verktyg till mjukare mer medveten ridning i balans.

Kom med i ett glatt o ambitiöst gäng som tränar regelbundet för mig med fokus på sits o inverkan. Har även markarbete/problemlösning/unghästlektioner. Disciplin, ras, nivå o ålder spelar ingen roll!

Målet är att vara så mycket som möjligt hos Jessica Rydestrand på Vena Södergård, men har du en häst som inte går att lasta eller ingen transport kan jag komma ut till dig i mån av tid.

Välj att rida en eller flera lektioner under dagen.

Ju fler vi blir desto billigare reseersättning blir det per ekipage.

Anmälan är bindande!

29. Okt, 2018

Massage av häst

Elettra Sonedotter dipl. equi-physioterapeut kommer till Limmerhult helgerna 3-4/11 och 22-23/12. Det finns då möjlighet att boka tid för behandling av din häst.
Elettra har just nu ett ny kund-erbjudande 500kr för en behandling (ord.pris 650kr)

Boka tid genom att kontakta mig eller Elettra

www.elettra.se

17. Sep, 2018

Centrerad Körning/Tömkörning för Elettra Sonedotter

Välkommen till kurs i Centrerad Körning/tömkörning för Elettra Sonedotter!

Elettra bor och verkar i Norrtälje. Hon har många års erfarenhet av både Centrerad Ridning och Centrerad Körning. Hon är Centrerad Ridningsinstruktör (nivå 2). Hon tävlar framgångsrikt ponnypar i sportkörning (precision, dressyr och maraton) med sina shettisar. Hon är även dipl. equi-physioterapeut. https://m.facebook.com/ElettraEquineBalance/ eller www.elettra.se

Tömkörning främjar kommunikation och ledarskap och ger möjlighet till variation för alla typer av hästar genom att vi kan arbeta hästen utan sadel eller ryttarens tyngd.

Lektionerna utformas givetvis efter ekipagets egna behov. Ålder, nivå och ras spelar ingen roll. Tömkörning och/eller bakom vagn. Egen utrustning medtages! Lektionerna hålls i paddock 20*40m. Ovalbana om 250m kan användas samt om behovet finns kan vi vara på en inhägnad åker.

Morgonen den 4/11 och 22/12 börjar med 1 timma teori.
Sedan fortsätter dagen med privatlektioner (ca 45minuter).

Fika och lättare lunch kommer finnas mot en kostnad av 70 kr/person. Kylskåp och micro finns till förfogande för dig som tar med egen mat.

Småhagar finns att låna, ta med egen vattenhink.

Vill du komma som fotfolk kostar det 250 kr/person.

Datum är 4/11 och 22/12.
Vill du vara med på ett tillfälle kostar det 1100kr, vill du vara med på båda datumena eller du har varit med på tidigare datum kostar det 900kr/tillfälle.

Har du varit med på tidigare kurser med Elettra eller ska vara med vid något eller båda tillfällena i november och december erbjuder Elettra dig möjligheten att ta ytterligare lektioner den 3/11 och 23/12. Lektionerna är ca 45 minuter långa och kostar 400kr/st. Håller du på att köra in din häst bör du ta med 1-2 personer som kan vara behjälpliga.

Anmälan sker till mig, Hedvig, via telefon, sms, facebook, eller mail. Betalningen ska vara Elettra till handa senast 1 vecka innan kurstillfälle. Swish 123 483 67 55.

6 platser

Anmälan är bindande! Får du förhinder ansvarar du för att hitta en ersättare om det inte finns en väntelista på intresserade kursdeltagare :)

16. Mar, 2018

Tankar & Funderingar

Vill du få en liten inblick i hur jag funderar kring det här med hästar o ridning klicka då in lite då och då på Tankar & Funderingssidan. Kanske det kan ge dig lite inspiration och upptäckarglädje som du kan ta med dig till stallet och klura kring ihop med din fyrbenta vän.

15. Jan, 2018

Ridning har blivit friskvård

http://news.cision.com/se/skatteverket/r/friskvardsbidrag-nu-aven-for-dyrare-sporter,c2431436

Godkänt:
✓ Ridhusavgift
✓ Medlemsavgift till företag (AB) där moms redovisas
✓ Lektionsridning på ridskola*
✓ Voltige, dressyr, hoppning, fältritt hos en ridskola*
✓ Ridlektioner av olika slag, enskilt eller i grupp*
✓ Anlita tränare/ridlärare för träning på egen häst**

Gäller fr.o.m. 1/1-2018
Kolla med din arbetsgivare om denne inkluderar ridning i friskvårdsbidraget.

- *Kostnaden för en träning får inte överstiga 1000 kr per tillfälle
- **Avdrag medges inte om tränaren kommer hem till din fastighet där du bor och har hästen uppstallad.

16. Nov, 2017

Speciallektioner

Längre lektioner där vi hinner hitta på mer; avsuttet, uppsuttet, markarbete, lastträning mm

15. Nov, 2017

Presenttips!

Vad kan vara roligare för en hästälskande person än att lära sig ännu mer om hästar och/eller utveckla sin ridning och kommunikation med detta fantastiska djur?!

Perfekt julklapp, födelsedagspresent eller snällpresent till någon du tycker om!

1. Jan, 2017

Lektionserbjudande

Vid köp av 5 lektioner få 5% rabatt
Vid köp av 10 lektioner få 10% rabatt

Reseersättningen och ev hästhyra tillkommer

Finns även på Facebook och Instagram, gå gärna in och "Gilla"/"Följ" samt betygsätt och berätta om dina upplevelser både här på hemsidan och på Facebook Ler