Bógatýr frá Stóradal -08

F. Bólstri frá Köldakinn
M. Brá frá Lækjamóti

Importerad december 2013

Bógatýr var första hästen jag köpte på Island. Jag hade tränat hans pappa och blivit kär, men hade inte råd att köpa honom, så jag fick nöja mig med hans förstfödding som jag även fick namnge. 

Boggi är 4-gångare. Han är nyfiken och kelig och tycker om att stå och umgås med människan. En riktig guldgosse som är rolig att arbeta med, väldigt lyhörd och känslig, på ett bra sätt, på vad ryttaren gör, en riktig läromästare! Han vill göra rätt och gör alltid det du ber honom om, givetvis utifrån hans förmåga, gäller bara att man själv är medveten om vad man ber honom om. Övervägd och sansad. Han är min verksamhets huvudsakliga lektionshäst och han uppskattas av de allra flesta oavsett nivå. Min pärla!

Góla från Sörboängen -10

F. Grettir frá Grafarkoti (8,23 som 4-gångare samt tävlad på högnivå)
M. Eyja frá Gröf Vatnsnesi

Äntligen har jag ett sto efter Grettir! Bytte henne mot mitt sto Heiða frá Hólabaki sensommaren/hösten -14. 

En riktigt härlig tjej med en go attityd! Hon är social, orädd och har lätt för sig, naturtöltare. Fina gångarter. Hon är kelen och väldigt mkt godisgris. Hon går som lektionshäst för den mer rutinerade ryttaren då hon har lite mer bråttom än Boggi. 

Brenna frá Hrísum II -11

F. Brennir frá Efri-Fitjum (8,34)
M. Brana frá Laugardal

Importerad september 2016

Detta lilla sto har jag stora förhoppningar på. Jag hoppas hon kommer bli bra! Bytte henne mot min bil och två hemstickade islandströjor när jag flyttade hem från Island till Sverige :) Hennes pappa blev 1a klass som fyraåring och var med på avelsvisningarna på Landsmót 2012. Brennas mamma är inte visad men har mkt benaktion, 5-gångare. Enligt ägarna så saknar hon det där lilla extra av power för att de skulle visa henne. Men det ska tydligen Brennir väga upp får jag hoppas!

Brenna är inriden och tränad 4 månader på Island hos en av min bästa vänner. Hon är 5 gångare och jag har lagt pass på henne ett fåtal gånger, inte svårt alls kan man säga. Brenna är för tillfället min privata ridhäst.

Brenna har väl separerade gångarter, känns som stora rörelser som kommer komma fram ännu mer med mer träning. Känns som en häftig häst!

Háski frá Grafarkoti -11

F. Grettir frá Grafarkoti (8,23 som 4-gångare samt tävlad på högnivå)
M. Heiða frá Hólabaki

Importerad november 2016

Efter att Heiða och jag klarat av Hólar var det dags för henne att bli mamma ansåg jag. Jag hade redan sedan sommaren innan suktat efter ett föl efter Grettir och bestämde mig då för att så skulle det bli! Jag beställde ett stoföl, gärna svart, med ngt fint vitt tecken samt ngt litet vitt i ögat/ögonen, med mkt man och svans, och framförallt med rörelser som sin far!
Sommaren efter kom ett litet helsvart hingstföl till världen. 

Háski har nu börjat sin resa till att bli ridhäst, en känslig kille som vill göra rätt.

 

Saga från Nybäck -13

F. Kongur från Knutshyttan
M. Meyja från Nybäck

Saga kom för inridning sommaren 2018, men blev kvar.

Trevlig långbent tjej som kommer bli en rolig ridhäst. Sommarens torka gjorde att hon var lite för mager för att jag skulle vilja fortsätta träna henne. Nu har hon kommit upp i hull så bara att jag ska hitta tiden för att fortsätta hennes utbildning.

Rallý från Bolandet -10

F. Jór frá Kjartansstöðum
M. Sprund frá Eiriksstöðum

Rallý kom som träningshäst våren 2018. Trygg och stabil men lite gränslös mot människan. Kan sätta upp vem som helst, han har inte bråttom även om ev. kompis försvinner ifrån honom på ridturen. 

Bra gångarter, jobbar på att få tölten mera bärig.

Fengur från Långasjö -06

F. Fursti frá Kirkjubæ
M. Silfra från Lundby

Fengur kom som saluhäst till mig våren 2020. Redan första gången när jag satt upp kände jag att han skulle passa här som en av verksamhetshästarna. Snäll, lyhörd, lugn och med trevliga gångarter som han lättsamt visade upp. 

Kello -03

Kello är en irlänsk Tinker som min bonusmamma Cinna äger. Jag har själv ridit in honom och även till viss del varit med och vidareutbildat. 

Trots sin storlek är Kello en uppmärksam och lagom känslig kille med hjärtat på rätta stället. Han är väldigt rolig att rida då han alltid försöker göra sitt bästa och förstå. Man behöver väldigt små hjälpor för att han ska lyssna. Han tänker framåt även om det inte går så fort, ingen trögboll anser jag utan övervägd. Det enda som saknas honom är tölten!

Cinna är snäll och lånar ut Kello till min verksamhet om jag har kunder som är intresserade av att rida tinkerhäst. Grunderna är de samma inom ridningen enligt mig, så det går fint att använda Kello i det mesta, ja förutom töltträningen då... Perfekt för att öva sits och balans i tex. trav.