Kraniosakral terapi människa

Kraniosakral terapi med biodynamisk inriktning är mjuk och varsam. Syftet är att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. Spänningar och blockeringar i bindväv, muskler och ligament släpper och leder till att ben, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelse. Kraniosakral behandling passar de allra flesta.

Många med stress, utmattningssymptom och/eller smärta och värk, berättar om både fysisk och psykisk lättnad. När kroppen är utsatt för stress, oavsett orsak, kan känslan bli att man ”tvingats in i en för trång kroppsstrumpa”. Den kraniosakrala behandlingen brukar medverka till att kroppen vidgar sitt utrymme (space) och det ger en lättare känsla i hela kroppen.

Ibland är det gammal historik som gömmer sig i kroppens cellminnen och en behandling kan vara litet som att ”skala en lök”. Man börjar med höljet för att närma sig kärnan.

​För att kunna avgöra om ks kan hjälpa dig rekommenderas du att testa några behandlingar för att se att det verkligen gör skillnad för dig. En individuell behandlingsplan tas fram i samråd med dig och terapeuten. Samarbete med andra som är inblandade i din hälsa är välkommet för att få bästa möjliga resultat för dig.

Några exempel är:

· Stress

· Trötthet

· Huvudvärk/migrän

· Axel-, nack- och ryggbesvär

· Ledbesvär

· Whiplashskador

· Kronisk smärta

· Koncentrationssvårigheter

· Fibromyalgi

· Utmattningsdepression

· Stressrelaterad tinnitus

· Magbesvär

· Inflammationer

· Posttraumatisk stress

Humanbehandlingar gör jag hemma på gården eller hemma hos dig. Behandlingen sker fullt påklädd men gärna med lite mer löst sittande kläder. Du kommer ligga på en massagebänk på rygg. Får du behandling hemma hos dig, se till att vi är på en lugn plats.

När är det olämpligt att behandla?

· Feber

· Pågående infektion

· Graviditet

· Epilepsi

· Stroke

· Cancerbehandling

· Behandlas med smärtstillande eller antibiotika