Ryttarkänsla & Hästhantering

Då vi någon gång i våra liv tagit beslutet att vi anser oss ha rätten att rida på hästen gäller det att vi tar ansvar och gör det på ett så för hästen rättvist sätt som möjligt!
Det viktigaste är att vi försöker utvecklas och lära oss! Och i vår utveckling är vår vän hästen den i särklass bästa läromästaren! 

Som ridinstruktör vill jag se mig själv som en vägledare för ryttaren att förstå sin egen kropp och medvetandegöra beteenden, samt få större förståelse för hästens rörelser och hur ryttaren kan påverka dessa med så små hjälpor som möjligt. Med hjälp av Alexanderteknik och bildspråk ge ryttaren känsla och verktyg för att fortsätta sin resa ihop med hästen. Ökad ryttarkänsla och medvetenhet för en trevligare ridupplevelse.

Jag vill även öka förståelsen för hästen och dess natur så att relationen häst-människa blir så harmonisk som möjligt och även minimera eventuella risker som kan komma/kommer att komma i våran o våran hästs väg.

 

Min ambition som hästtränare är att utifrån hästens individuella förutsättningar och egenskaper få fram trygga och välridna hästar som deras ägare/ryttare kan uppskatta och njuta av.

  

Jag håller ridlektioner och markarbetes-/hästhanterings-/problemlösningslektioner. Jag utför även sitsanalyser. Disciplin, ras, ålder och nivå spelar ingen roll.

Jag tar emot hästar på in- och tillridning samt för försäljning. 

 

På Limmerhult har jag tillgång till en fin belyst paddock samt ovalbana i anslutning. Fina kuperade ridvägar finns också att tillgå.

 

Vill du rida lektion men du har ingen egen häst eller har inte möjlighet att ta med den så kan du hyra häst av mig. Bógatýr (max 90kg) och Kello (töltar ej, max 110kg) finns till förfogande.

 

Jag håller kurser/lektioner både på Limmerhult och ute hos kund. "Vanliga" rid-/markarbetes-/hästhanteringslektioner, samt kombination av avsuttet och uppsuttet. Erbjuder även kurser inom olika ämnen/teman, förslag: Ridlektioner, Ledarskap, Inför inridning och rida in/rida unghäst. Är ni ett gäng som anmäler er så kan vi lägga upp en kurs som passar er på de datum/tider som ni kan. 

  

All ridning sker på egen risk, hjälm är obligatoriskt! Egen hjälm tas helst med, finns fåtalet lånehjälmar i lite varierande strl. Säkerhetsväst är frivilligt och medtages på egen hand.

 

PRISER och ERBJUDANDEN